22 Apr 2018
23 Apr 2018
  1. Jelenia Struga
  2. Küche
  3. Kuchnia

 

W Jeleniej Strudze najlepszymi produktami są nasi kucharze. Gotują sercem uwzględniając najnowsze trendy w gastronomii. Do swoich autorskich potraw wykorzystują unikalną źródlaną wodę Potencjałkę AOx oraz produkty regionalne.

MENU

 

Zupy

Zupa krem z pieczonej dyni  / jabłko / tymianek

Zupa krem z białej fasoli / ziemniak z ogniska / wędzona makrela

Zupa grzybowa / piklowana cebula / oliwa pietruszkowa

 

Dania główne

Pierś z kurczaka kukurydzianego / purée z marchewki / polenta / popcorn / jasny sos

Karkówka z dzika w otrzewnej / purée z leśnych grzybów / gołąbek z modrą kapustą / smażony ziemniak / sos myśliwski

Biodrówka jagnięca / ravioli z dynią i kozim serem / skorzonera / sos Porto 

Stek z sezonowanej polędwicy wołowej / domowa frytka / mix sałat / sos pieprzowy

 

Zapraszamy również do zapoznania się z naszą karta menu steków z sezonowanej polskiej wołowiny

 

Ryby i owoce morza

Smażony filet z dorsza / ragout z czarnej soczewicy / szpinak / sos vinegrette 

Mulle w białym winie / szalotka / seler naciowy / pietruszka 

Kulbin z grzybową chrustą / pasternak / krokiet ziemniaczany  / sos z kiszonych ogórkow

 

Sałatki

Sałata rzymska / grillowany kurczak / jajko poche / pomidor chery / ogórek / czerwona cebula / sos cezara focaccia 

Suszony rostbef /mix świeżych sałat / karmelizowana gruszka / ser pleśniowy / dresing orzechowy (wołowina pochodzi z gospodarstwa rolnego Pani Janiny Zimmer z Łomnicy)

Mix sałat / krewetki / awokado / cytrusy / orzechy pekan 

 

Desery

Crème brûlée / biała czekolada / sól

Fondant czekoladowy / kruszonka  /  lody waniliowe

Sernik / marakuja / pieczona czekolada

 

Makarony własnej produkcji

Domowy makaron tagliatelle / boczek  /  borowik /  pietruszka / Grana

Domowy makaron linguine z sepią / szyjki rakowe /  łosoś wędzony /  koperek  

Gnocchi  / gorgonzola / Pecorino Romano 

 

Dania Wegańskie

Carpaccio z buraka  / orzechy laskowe  / rukola 

Zupa krem z pieczonej dyni  / jabłko / tymianek  

Kuskus z kalafiora / migdały / kolendra 

Kaszotto z grzybami / pomidor / pietruszka  

Smoothie z jarmużu / imbir / jabłko 

 

Przystawki

Pierożki z grzybami / ser zagrodowy / oliwa truflowa (ser zagrodowy  z ekologicznego gospodarstwa Lucyny i Sylwestra Wańczyków)

Marynowany pstrąg / espuma z ziemniaka / kompresowany ogórek /czarny bez 

Tatar wołowy/purée z palonego chleba/marynowane grzyby/żółtko szczypiorkowe

 

MENU DEGUSTACYJNE 6 DAŃ ( propozycja dostępna od piątku do niedzieli )

Rezerwację stolika prosimy dokonywać pod nr tel. 75 75 28 427 lub 75 75 28 404

Newsletter
Anmeldung für den Newsletter
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen.

OK, schließen