15 sie 2018
16 sie 2018
  1. Jelenia Struga
  2. Smaki
  3. Kuchnia

 

W Jeleniej Strudze najlepszymi produktami są nasi kucharze. Gotują sercem uwzględniając najnowsze trendy w gastronomii. Do swoich autorskich potraw wykorzystują unikalną źródlaną wodę Potencjałkę AOx oraz produkty regionalne.

MENU

 

Zupy

Zupa krem z pieczonej dyni  / jabłko / tymianek

Zupa krem z białej fasoli / ziemniak z ogniska / wędzona makrela

Zupa grzybowa / piklowana cebula / oliwa pietruszkowa

 

Dania główne

Pierś z kurczaka kukurydzianego / purée z marchewki / polenta / popcorn / jasny sos

Karkówka z dzika w otrzewnej / purée z leśnych grzybów / gołąbek z modrą kapustą / smażony ziemniak / sos myśliwski

Biodrówka jagnięca / ravioli z dynią i kozim serem / skorzonera / sos Porto 

Stek z sezonowanej polędwicy wołowej / domowa frytka / mix sałat / sos pieprzowy

 

Zapraszamy również do zapoznania się z naszą karta menu steków z sezonowanej polskiej wołowiny

 

Ryby i owoce morza

Smażony filet z dorsza / ragout z czarnej soczewicy / szpinak / sos vinegrette 

Mulle w białym winie / szalotka / seler naciowy / pietruszka 

Kulbin z grzybową chrustą / pasternak / krokiet ziemniaczany  / sos z kiszonych ogórkow

 

Sałatki

Sałata rzymska / grillowany kurczak / jajko poche / pomidor chery / ogórek / czerwona cebula / sos cezara focaccia 

Suszony rostbef /mix świeżych sałat / karmelizowana gruszka / ser pleśniowy / dresing orzechowy (wołowina pochodzi z gospodarstwa rolnego Pani Janiny Zimmer z Łomnicy)

Mix sałat / krewetki / awokado / cytrusy / orzechy pekan 

 

Desery

Crème brûlée / biała czekolada / sól

Fondant czekoladowy / kruszonka  /  lody waniliowe

Sernik / marakuja / pieczona czekolada

 

Makarony własnej produkcji

Domowy makaron tagliatelle / boczek  /  borowik /  pietruszka / Grana

Domowy makaron linguine z sepią / szyjki rakowe /  łosoś wędzony /  koperek  

Gnocchi  / gorgonzola / Pecorino Romano 

 

Dania Wegańskie

Carpaccio z buraka  / orzechy laskowe  / rukola 

Zupa krem z pieczonej dyni  / jabłko / tymianek  

Kuskus z kalafiora / migdały / kolendra 

Kaszotto z grzybami / pomidor / pietruszka  

Smoothie z jarmużu / imbir / jabłko 

 

Przystawki

Pierożki z grzybami / ser zagrodowy / oliwa truflowa (ser zagrodowy  z ekologicznego gospodarstwa Lucyny i Sylwestra Wańczyków)

Marynowany pstrąg / espuma z ziemniaka / kompresowany ogórek /czarny bez 

Tatar wołowy/purée z palonego chleba/marynowane grzyby/żółtko szczypiorkowe

 

MENU DEGUSTACYJNE 6 DAŃ ( propozycja dostępna od piątku do niedzieli )

Rezerwację stolika prosimy dokonywać pod nr tel. 75 75 28 427 lub 75 75 28 404

newsletter

Zapisz się do newslettera:

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij